. Po dwóch dobach są idealne do jedzenia.
Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: Tapas de Colores bakłażan;oliwa z oliwek;czosnek;rozmaryn;zioła;pieprz;ocet winny;
, proporcje tej "melasy" dopasuj do smaku i kiedy to zrobisz, dodaj do garnka posiekane drobno liście rzodkiewki, gotuj minutę, dwie. Na koniec wlej do zupy zaprawę i wymieszaj. Popróbuj, dodaj koper abo nać, nie gotuj, bo się zważy śmietana. Nie miałem dobrego aparatu foto dla tego nie zrobiłem zdjęcia, ale
być idealnie gładka. Kiedy już uzyskamy pożądany efekt należy zdjąć garnek z ognia i dodać masło - należy mieszać do czasu, aż się rozpuści.
Tak przygotowaną polentę możemy podawać w formie papki lub gdy zgęstnieje możemy pokroić ją w plastry. Plastry polenty możemy również przysmażyć na patelni
okazało się, że to właśnie jest idealne połączenie. Niestety sklepy były już pozamykane, a ja pożarłam wszystkie składniki, więc nie mogłam zrobić nowego zdjęcia...
Z lukrem też są pyszne, ale dopiero ciemny, aromatyczny miód jest idealnym, szlachetnym wykończeniem. nori;gruszki;cukier puder;miód;
liśćmi laurowymi, goździkami, zielem angielskim i pieprzem. W garnuszku przygotowujemy zalewę - dwie szklanki wody z cukrem, miodem oraz solą. Mieszając łączymy składniki i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy ocet. Przygotowanym roztworem zalewamy buraczki, po czym szczelnie zakręcamy słoiczki