piekarniku nagrzanym do 180°C. Przestudzone przekładamy na pergamin, polewamy polewą czekoladową i dekorujemy migdałami.
Rada: Polewę czekoladową można zrobić samemu. Dwie tabliczki gorzkiej czekolady mieszamy ze szklanką gorącej kremówki. Polewamy tartaletki i wstawiamy do lodówki, aby polewa zastygła
wystygnie (najlepiej następnego dnia) możemy przystępować do sklejania i ozdabiania domku. Najlepiej zrobić to lukrem - możemy kupić gotowy, ale jest dość drogi, a my będziemy potrzebowali go całkiem sporo, dlatego lepiej zrobić go samemu.
Aby go zrobić należy bardzo dokładnie wymieszać
białko z cukrem
SchabSloiczek sosu leczoGrzybkiCebulkaKielbaska Jest to szybkie i pyszne danie. Leczo oczywiscie mozna zrobic samemu. Grzybki,cebulke i kielbaske pokrojana w kosteczki lub paski smazymy i dodajemy do goracego sosu leczo. Pierzynke sosu wymieszanego z powyzej wymienionymi skladnikami ukladamy na
, kiełaskę w plasterki i układamy na okrągłym półmisku naprzemiennie w okrąg. Roszponkę mieszamy z bardzo drobno pokrojonym awokado, oliwą i kładziemy na środku talerza. Całość posybujemy świeżą bazylią i skrapiamy oliwą, przyprawiamy. POdajemy z ulubioną bułeczką tudzież świeżym, najlepiej samemu zrobionym
6-8 jabłek,
konfitura z róży ilość dowolna wedle gustu) może być kupiona lub można samemu ją zrobić z płatków róży utartych razem z cukrem,
na kruszonkę:
1 szkl. mąki,8 łyżek cukru , 8 łyżek masła (może być 1/2 porcji)
do posypania:
posiekane migdały bez skórki Jabłka obrać