gwiazda choinkowa z papieru

mapind

Jakie ozdoby choinkowe można zrobić samemu?

Jakie ozdoby choinkowe można zrobić samemu?

Ozdoby choinkowe dodają świętom blasku, potrafią też jednak sporo kosztować. Możesz jednak zrobić je samemu. Nie tylko zaoszczędzisz, ale także stworzysz niepowtarzalne dekoracje. Te ozdoby choinkowe robi się szybko, łatwo i bardzo przyjemnie. Są oryginalne i z pewnością zachwycą rodzinę.

Ozdoby świąteczne na ostatnią chwilę! Szybko i tanio [ZRÓB TO SAM]

Ozdoby świąteczne nie muszą kosztować fortuny. Z tanich, dostępnych powszechnie produktów możesz szybko i łatwo wykonać dekoracje bożonarodzeniowe i ozdoby choinkowe, które zachwycą rodzinę i twoich gości. Zrób to sam i zobacz jakie to proste!

Dekoracje domu na święta w różnych kolorach

Dekoracje świąteczne białe, czerwone, a może pastelowe? Możliwości jest wiele. Ozdabiając dom na święta, warto wybrać kolor przewodni. Zobacz nasze propozycje dekoracji świątecznych w 10 kolorach bądź zestawach kolorystycznych.

Zobacz wideo

Zrób to sam: dekoracyjna gwiazda betlejemska

Zrób to sam: dekoracyjna gwiazda betlejemska

Materiały i narzędzia: kartka papieru formatu A4 (najlepiej gdyby papier pochodził z bloku technicznego), nożyczki, przezroczysta taśma klejąca, zszywacz do papieru. Prawy dolny róg kartki zaginamy do góry tak, by uzyskać trójkąt, pozostałą część odcinamy. Raz jeszcze zaginamy dolny róg ku

Ciasteczka choinkowe

wyciąć dziurek do przewiązania wstążeczki (możesz użyć rurki, ale pamiętaj, by dziurki nie były zbyt małe, bo kiedy ciasto lekko wyrośnie w piecu, mogą zarosnąć). Ciasteczka układaj na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 8-12 minut, aż będą

Dojrzewający piernik

pomarańczową lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Część ciasta możesz cienko rozwałkować, foremką wyciąć pierniczki choinkowe, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10 min w 180 st. C. miód;cukier;masło;mąka pszenna;jajko;soda oczyszczona;mleko;przyprawa do piernika;powidła śliwkowe;

Kruche ciasteczka z kremem i świeżymi owocami

waniliowej. Dodajemy jajko i całą mąkę, starannie mieszamy - masa powinna być bardzo miękka i kleista. Dzielimy ją na 2 części. Każdą porcję rozwałkowujemy na gr. 2,5 mm pomiędzy 2 arkuszami pergaminu, posypanymi mąką. Ciasto wraz z papierem schładzamy 30 minut. Gdy stwardnieje, przekładamy je na stolnicę

Miodownik Bożonarodzeniowa szopka

tradycyjną blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto należy rozsmarować równomiernie po całej powierzchni blachy. Pieczemy 13-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, termoobieg. Kiedy ciasto ładnie się zarumieni, a patyczek po wyciągnięciu z ciasta będzie suchy ciasto przekładamy na

Najnowsze