15 dag piersi z kurczaka, 6 g mąki, 15 g tłuszczu, 20 g cebuli, 20 g kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka (płaska) koncentratu pomidorowego, papryka słodka w proszku, sól, pieprz Piersi umyć, oczyścić, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką
15-20 dag sera koziego, 6 łyżek gęstej śmietany (36-proc.), 2 łyżki miękkiego masła, 1 płat (20 x 20 cm) rozmrożonego ciasta francuskiego, 1 duży pomidor pokrojony w cienkie plasterki, 1 łyżka listków tymianku, 3 łyżki pieprzu cytrynowego W Melbourne i okolicy osiedliło się wielu Greków, Hiszpanów
300 g filetów z tuńczyka,
40 g ziaren lnu,
100 g groszku cukrowego,
cytryna,
20 g natki pietruszki,
awokado,
czerwona cebula,
20 ml oliwy z oliwek,
20 g miodu,
sól,
pieprz,
10 g świeżej kolendry,
20 ml oleju sezamowego Pokrój tuńczyka na batony o szerokości 3 cm
300 g filetów z tuńczyka,40 g ziaren lnu,100 g groszku cukrowego,cytryna,20 g natki pietruszki,awokado,czerwona cebula,20 ml oliwy z oliwek,20 g miodu,sól,pieprz,10 g świeżej kolendry,20 ml oleju sezamowego Pokrój tuńczyka na batony o szerokości 3 cm, osusz w papierowym ręczniku, obtocz w ziarnach
marynaty wkładamy kawałki kurczaka i wstawiamy do lodówki na 15-20 minut. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki kroimy w paski o szerokości około 2 cm, owijamy nimi pomidorki koktajlowe. Na natłuszczone szpadki nadziewamy na przemian kawałki kurczaka i pomidorki owinięte w paski papryki