grill węglowy na balkon

Monika Utnik-Strugała

Sezon trwa, wybieramy grill!

Sezon trwa, wybieramy grill!

Właściwy grill zagwarantuje nam minimum wysiłku i maksimum przyjemności. Pod warunkiem, że do grillowania podejdziemy z głową. Zobacz, na czym i jak smażyć, aby było zdrowo i smacznie.

Zobacz wideo

Domowy grill

domowej zieleni by móc zrobić sobie grilla (a na balkonie sąsiedzi za dym by nas prześwięcili) taki grill jest jedynym wyjściem i właśnie wczoraj ogłosiliśmy z mężem rozpoczęcie sezonu domowego grillowania ;) w tym celu zakupiliśmy odpowiedni sprzęt i maszyna ruszyła: mięsko - karczuś macerował

Kebab (Szisz taouk)

węglowy grill i namoczyć patyczki do szaszłyków. Dokładnie wymieszać składniki marynaty w misce. Umieścić mięso z piersi i udźców w dwóch oddzielnych miskach. Rozdzielić marynatę na dwie porcje i dokładnie wymieszać. Marynować mięso co najmniej 15 minut. Nadziać piersi i udźce na oddzielne patyczki

Papryka z żurawinami amerykańskimi

Strąki papryki podziel na ćwiartki, oczyść i umyj. Każdą część posmaruj olejem i piecz na grillu węglowym przez 2/3 minuty. Czosnek obierz, cytrynę umyj, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Miętę i rozmaryn umyj, osusz i posiekaj. Sok z cytryny połącz z octem, solą, pieprzem i skórką z cytryny, dodaj

Kurczak z sosem z mango i żurawin

zwilżone wodą patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki usmaż na patelni lub na grillu węglowym (po 2-3 minuty z obu stron), a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Szaszłyki podawaj z sosem z mango i żurawin i ewentualnie z łodygami selera naciowego. mango;limonka;żurawina;chili;imbir

Najnowsze