wymieszać, dodać szczyptę soli, pieprzu, papryczkę chilli, posiekana natkę, bazylie i cebulkę dymkę zielona cześć. Ryby ułożyć w naczyniu, polać marynatą, natrzeć je nią w środku ryb i zostawić na min 1h.
Rozgrzać grilla, jeśli elektryczny to posmarować go olejem i wyłożyć ryby, jeśli tradycyjny to ryby
balsamiczny, oliwę, wsypałem sól i pieprz. Tak zrobioną marynatą posmarowałem mięso i włożyłem do lodówki.
Mięso upiekłem na grillu elektrycznym. Jakiś czas temu kupiłem sobie grilla Tefala, z pojemnikiem na wodę pod rusztem. Wszystko, co spada z mięsa, spada wprost do wody. Grill jest więc bardzo łatwy do
balsamiczny, oliwę, wsypałem sól i pieprz. Tak zrobioną marynatą posmarowałem mięso i włożyłem do lodówki.
Mięso upiekłem na grillu elektrycznym. Jakiś czas temu kupiłem sobie grilla Tefala, z pojemnikiem na wodę pod rusztem. Wszystko, co spada z mięsa, spada wprost do wody. Grill jest więc bardzo łatwy do
dobrze rozgrzany grill. Do marynaty, która została na misce dolej odrobinę wody i w trakcie pieczenia należy obracać i smarować marynatą, piec aż będą ciemnobrązowe, około 30 minut w grillu.
Podawać z sałatką, albo surówką i chlebem.
Żeberka można także upiec w piekarniku albo na grillu elektrycznym
wymieszać, odstawić do lodówki. Na każdy patyczek do szaszłyka nabić ćwiartkę figi i kiełbaskę, włożyć na rozgrzanego grilla na 4-5 minut. Można to zrobić także w grillu elektrycznym. Zdjąć, na wierzch patyczka nabić po oliwce. Szaszłyki położyć na kolorowej mieszance sałat, polać sosem jogurtowym.
Przepis