warstwę koziego sera, papryki, cieniutką tapenady, sera, pesto i na końcu - papryki. Całość zawinąć w folię i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z formy na deskę, kroić plastry ostrym nożem. Podawać z winem 35 South Sauvignon Blanc San Pedro Chile. papryka czerwona;żelatyna;bazylia;czosnek;parmezan
4 opakowania herbatników (ok. 32 sztuk ),3 szklanki mleka (750 ml),1 szklanka mąki,kostka masła 200g,1/2 szklanki cukru,3 jajka,1 opakowanie cukru waniliowego,cukier puder do dekoracji ciasta Blachę (u mnie 24cm x 24cm) dno i boki wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wyłożyć herbatnikami. Część
i pozostawiamy w formie jeszcze przez 10 minut, a potem rozkręcamy foremki i wyjmujemy baranki.
Stawiamy spodem na desce, by wyrównać wybrzuszenie.
Po obu stronach łebka wstawiamy goździki jako oczy, na szyi wiążemy wstążeczkę...
Dekorujemy bukszpanem, borowiną lub małymi gałązkami żywych
, ostrym nożem obciągamy szczupaka ze skóry. Byłoby najlepiej, aby nam się udało zdjąć skórę w całości. Jeśli się nie uda, będziemy ją musieli pozszywać. Teraz bardzo dokładnie wyciągamy kręgosłup i ości. Rybę siekamy na desce tasakiem lub dużym, ciężkim nożem, dodając w trakcie siekania 2 łyżki lodowatej
Ciasto:,170 g mąki pszennej,łyżeczka mąki ziemniaczanej,50 g cukru pudru,żółtko,szczypta soli,120 g masła,Sałatka:,100 g truskawek,2 małe pomarańcze,3 śliwki,150 g winogron jasnych (najlepiej bez pestkowych),2 łyżki migdałów,sok z limonki,kilka listków mięty Na deskę wysypujemy dwa rodzaje mąki