oleju wylewamy porcję białego ciasta tyle aby uzyskać cienki naleśnik. Na naleśniku łyżką wylewamy cienkim strumieniem ciasto kakaowe, tworząc równoległe do siebie paski. Smażymy z obu stron z tym, że stronę z paskami bardzo krótko.Stronę bez pasków smarujemy równomiernie serkiem z rodzynkami
8 kawałków białej kiełbasy,olej do smarowania rusztu,Glazura:,2 łyżki miodu,2 łyżki musztardy z całymi ziarenkami gorczycy,sok z 1 małej cytryny,2 drobno posiekane ząbki czosnku,sól i świeżo zmielony pieprz Z miodu, musztardy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy glazurę
8 małych białych parzonych kiełbasek,2 cebule,3 łyżki marynowanych zielonych olwiek drylowanych,suszony tymianek,papryka marynowana z serem solankowym,cynamon,Glazura:1/2 szklanki super pikantnego ketchupu,2 łyżki miodu,3 ząbki czosnku w oleju włoskim,łyżeczka mielonego imbiru,łyżeczka słodkiej
4 białe kiełbasy,
1/2 opakowania (ok. 225 g) mrożonego ciasta francuskiego,
2-3 łyżki oleju,
żółtko Kiełbasy umyj i osusz. Każdą przekrój wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół (jeśli się uda, to na jeszcze cieńsze paski).
Na rozgrzanym oleju smaż paski kiełbasy często przewracając. Gdy
,
** Glazura do pieczenia na desce:,
1/2 szklanki (125 ml) ketchupu,
1/4 szklanki (50 ml) wody,
2 łyżki (30 ml) białego octu vinegar,
2 łyżki (30 ml) sosu Worcestershire,
2 łyżki (30 ml) brązowego cukru,
1 łyżeczka (5 ml) miodu,
1/2 łyżeczki (2 ml) chili w proszku,
1/2 łyżeczki (2 ml) sosu chilli