,
** Glazura do pieczenia na desce:,
1/2 szklanki (125 ml) ketchupu,
1/4 szklanki (50 ml) wody,
2 łyżki (30 ml) białego octu vinegar,
2 łyżki (30 ml) sosu Worcestershire,
2 łyżki (30 ml) brązowego cukru,
1 łyżeczka (5 ml) miodu,
1/2 łyżeczki (2 ml) chili w proszku,
1/2 łyżeczki (2 ml) sosu chilli
900g fileta z łososia, w całości lub w 4 porcjach,
Sos imbirowo-sojowy:,
10 ml (2 łyżeczki) świeżo roztartego imbiru,
30 ml (2 łyżeczki) brązowego cukru,
świeżo mielony pieprz i sól,
15 ml (1 łyżeczka) soku z cytryny,
30 ml (2 łyżeczki) oleju roślinnego,
30 ml (2 łyżeczki) sosu sojowego,
45
1/2 kg małych buraków,łyżka oliwy,2 łyżeczki brązowego cukru,3 łyżki octu balsamicznego,sól,świeżo zmielony pieprz,garść rukoli,150 g sera koziego,sałata Buraki myjemy, odcinamy im końce i gotujemy ok. 15 minut. Studzimy je, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Rozgrzewamy oliwę, dodając brązowy
70 dag polędwiczek wieprzowych, 1/4 szklanki sosu sojowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 duże ząbki czosnku, 2 łyżki cukru (najlepiej brązowego, a jeśli używasz białego, wystarczy 1 łyżka), 1 łyżeczka świeżo utartego korzenia imbiru, 1 łyżka ziaren sezamu Umyj i osusz mięso, włóż je do miseczki. Sos
przepis na dwa torty o średnicy 20 cm,Warstwy (od dołu):,cynamonowy biszkopt genueński,chrupka,gruszki karmelizowane w cynamonie,mus z mlecznej czekolady z bergamotką,glazura z mlecznej czekolady lub zamsz czekoladowy,biszkopt genueński:,40 g masła,75 g pasty migdałowej,60 g cukru pudru,2 żółtka,4