8 małych białych parzonych kiełbasek,2 cebule,3 łyżki marynowanych zielonych olwiek drylowanych,suszony tymianek,papryka marynowana z serem solankowym,cynamon,Glazura:1/2 szklanki super pikantnego ketchupu,2 łyżki miodu,3 ząbki czosnku w oleju włoskim,łyżeczka mielonego imbiru,łyżeczka słodkiej
przepis na dwa torciki o średnicy 16 cm,Warstwy (od dołu):,biszkopt czekoladowy,ganasz z gorzkiej czekolady,beza czekoladowa,ganasz z gorzkiej czekolady,biszkopt czekoladowy,ganasz z gorzkiej czekolady,glazura z mlecznej czekolady,biszkopt czekoladowy:,50 g czekolady gorzkiej min 60 proc.,5 jajek
Przepis na dwa torty o średnicy 20 cm,Warstwy (od dołu):,biszkopt czekoladowy,żelka malinowa,krem malinowy,mus z ciemnej czekolady 65 proc. kakao,mus z białej czekolady,glazura z białej czekolady,biszkopt:,50 g czekolady gorzkiej min. 60 proc.,5 jajek,200 g cukru pudru,żelka malinowa:,375 g purée z
Ciasto: 20 dag mąki,
12 dag masła lub margaryny,
łyżka oleju,
2 łyżki cukru pudru,
jajko,
żółtko,
aromat waniliowy albo rumowy,
Wierzch: 60 dag truskawek,
3/4 szklanki dżemu truskawkowego,
5 dag cukru Masło posiekać z mąką, dodać jajko, żółtko i cukier, szybko zagnieść, uformować kulę i
, gałkę orzechy i cukier, tak żeby powstała w miarę jednolita masa. Gdyby była za sucha, można dodać soku z pomarańczy.5.Posmarować masłem dużą prostokątną blaszkę. Ugnieść jeszcze trochę ciasto na obmączonej powierzchni i rozwałkować na 38 x 25 prostokąt. Powoli przesunąć na blaszkę.6.Nadzienie rozłożyć