garnki eleganckie ikea

Blat drewniany jako idealne uzupełnienie białej kuchni

Blat drewniany jako idealne uzupełnienie białej kuchni

Blat drewniany uważany jest za najpiękniejszy rodzaj kuchennych blatów. Choć jest on solidny i piękny, ma też pewne minusy, których warto być świadomym przed wyborem tego typu blatu. Blaty drewniane świetnie pasują szczególnie do białej zabudowy kuchennej, toteż stanowią jej doskonałe uzupełnienie.

Gerlach - kultowy design PRL-u. To te sztućce pamiętamy z domu babci!

Od ponad 250 lat towarzyszą Polakom w kuchni i w jadalni. W czasach PRL-u zyskały miano kultowych. Dziś znów podobają się w wersji, która przywołuje na myśl czasy dzieciństwa, choć jeszcze niedawno to nowoczesny styl święcił największe triumfy. Sprawdziliśmy, w czym tkwi siła marki Gerlach - ikony polskiego designu, która chętnie wraca do korzeni. A ma do czego wracać!

Kuchnia na wymiar - dlaczego to dobry wybór? Podpowiadamy, jak zaprojektować kuchnię na wymiar

Kuchnia na wymiar daje nam o wiele większe możliwości aranżacyjne niż gotowy zestaw, który możemy kupić w sklepie. Zabudowę na zamówienie dopasujemy lepiej do rozmiarów kuchni oraz do naszych potrzeb.

Mała kuchnia w bloku pełna dobrych rozwiązań. 12 inspirujących wnętrz

Mała kuchnia w bloku pełna dobrych rozwiązań. 12 inspirujących wnętrz

kuchni. Chłód tych materiałów został przełamany ciepłym drewnem brzozy, z którego zrobiono blat. Szara kolorystyka prezentuje się stylowo i nowocześnie. Fot. Monika Lewandowska/Phototapeta Umiejętnie dobrane meble i dodatki stworzyły spójny, elegancki wystrój przywodzący na myśl stare francuskie

Jak urządzić funkcjonalną kuchnię?

Jak urządzić funkcjonalną kuchnię?

szafki powinno się zawiesić co najmniej 50 - 60 centymetrów ponad blatem. Podwieszenie na tym poziomie mebli usprawnia sięganie po produkty umieszczone w szafkach, jednocześnie meble nie przeszkadzają nam w pracy . fot. ikea W małej kuchni sprawdzą się świetnie górne szafki sięgające sufitu

Eleganckie rafaello

migdała lub orzecha laskowego ;). ** Kaszę jaglaną należy najpierw podprażyć w suchym garnku, potrząsając nim (UWAGA, żeby się nie przypaliła !), następnie przelać i opłukać ją wrzątkiem. Do tak przygotowanej kaszy dolewamy wrzątku ( w ilości 1:2) i gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem. W razie

Grillowane bakłażany w pomidorach

2 bakłażany, 5 pomidorów, oliwa, kawałek parmezanu, kilka listków bazylii Bakłażany myjemy i kroimy na okrągłe plastry. Palcami lub specjalnym pędzelkiem smarujemy dość obficie oliwą ich obydwie strony. Układamy elegancko na kratce i wsuwamy do rozgrzanego piekarnika. Kiedy góra się podpiecze

Szparagi w szlafroczku

szparagów: szparagi myjemy, cieniutko obieramy, odłamujemy zdrewniałe końce. Wiążemy nitką w pęczki. Zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy szczyptę cukru. Gotujemy 5-8 min, najlepiej w wąskim, wysokim garnku, tak, żeby łebki wystawały nad wodę, bo są delikatne i mogą się rozgotować. Na plasterkach szynki

Ptysiowe Łabędzie

1 szklanka wody, 125 g masła, 1 szklanka mąki, 3-4 jajka, Śmietana 30% ok 300-400ml, 3 łyżki cukru pudru, śmietana fix Jezioro Łabędzie na Twoim stole..eleganckie ciastka na Walentynki:) Etapy przygotowania: Wodę z masłem doprowadzamy do wrzenia

Najnowsze