galerja zdjęć wąskich korytarzy

Tysiąc karteczek (wykwintny deser szefa kuchni)

rozwałkuj (1,5-2 mm) i bardzo gęsto ponakłuwaj (dzięki temu blaciki będą płaskie, jak na zdjęciu).Piecz na złoty kolor w temp. 200°C. Pod sam koniec pieczenia zmniejsz temperaturę do 180°C, aby ciasto się wysuszyło. Bardzo ostrym nożem pokrój je na blaciki o wymiarach 14 x 3,5 cm. Przygotuj pasek

Pudding owocowy

lodówki. Aby pudding wyjąć, okrój go wąskim długim nożem przy samych ściankach miski. Odwróć miskę dnem do góry i ostrożnie zdejmij ją z deseru. Polej 3 łyżkami soku i od razu podawaj. maliny;jeżyny;porzeczki;cukier;woda;

Makaron tagliatelle z cukinią

, tak aby skórka razem z miąższem miała grubość 1 cm, pokroić ją na wąskie paseczki i około 1 min blanszować w posolonym wrzątku, a następnie przełożyć do naczynia z zimną wodą i lodem, aby zachowały kolor i jędrność. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Wlać bulion i zagotować. Dodać

Cytrynowy kurczak

pokrój w wąskie paski, Oliwę rozgrzej na patelni i zeszklij cebulę, dodaj czosnek. Po chwili dodaj paski kurczaka, mieszając smaż około 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodaj skórkę z 1cytryny i cały sok. Zostaw, żeby się zagotowało, a następnie zdejmij z ognia, dodaj pietruszkę, dopraw solą i pieprzem

Polędwiczki wieprzowe z wiśniami

12 dag cukru, 3 łyżki octu winnego, 150-200 ml piwa, 50 dag wiśni (bez pestek), 4 nieduże polędwiczki wieprzowe, 60 ml oliwy, 50 ml oleju orzechowego, 4 cykorie (oczyszczone i pokrojone w wąskie paski), 10 dag pistacji (uprażonych na suchej patelni) Skarmelizuj cukier na patelni. Wlej ocet

Najnowsze