1000 g golonki lub nóżek wieprzowych,
300 g warzyw: marchew, seler, pietruszka,
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz,
sól,
50 g żelatyny,
natka pietruszki (opcjonalnie) Mięso umyj, przełóż do garnka i zalej zimna wodą, dodaj warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj bardzo spokojnie
75 dag nóżek wieprzowych, 25 dag chudej wieprzowiny bez kości, porcja włoszczyzny: marchew; pietruszka; seler, przyrumieniona na blasze cebula, liść laurowy, parę ziaren ziela angielskiego, 1-2 ząbki czosnku roztarte z solą i pieprzem Nóżki ponacinać w kilku miejscach, dokładnie umyć, sparzyć i
3 sztuki nogi wieprzowe,ok 1 kg golonki,1 marchewka,1 pietruszka,1/2 selera,sól,pieprz,liść aurowy,ziele angielskie,jałowiec,zioła prowansalskie,4 ząbki czosnku Nogi i golonkę umyć i ugotować do miękkości (ja gotuję w szybkowarze ok 1,5 godziny). Ugotowane mięso wyciągnąć z wody i opłukać w zimnej
1 golonka, 2 nogi wieprzowe, 1 główka czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i mielony, majeranek, włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por, cebula), 1 łyżka żelatyny Umyj golonkę i nóżki wieprzowe. Włóż do garnka, zalej taką ilością wody, aby były ledwie przykryte. Dodaj
2 duże nogi wieprzowe (od nich zależy jakość galarety),
1 golonka wieprzowa,
2 średnie marchewki,
2 średnie pietruszki,
pieprz, sól,
czosnek,
ziele angielskie,
liść laurowy Mięso oskrobać, opalić, umyć. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą tak, aby je w całości przykrywała na kilka centymetrów