gadzet w kształcie owocu

Szynka pieczona z owocami

2 kg surowej szynki (bez kości), 1 listek laurowy, 1 cebula, 1 łodyga selera naciowego, 1 marchew, natka, pieprz ziarnisty, 2 łyżki marmolady imbirowo-pomarańczowej (można kupić w dobrych delikatesach) Chutney:, 10 dag suszonych moreli, 1 owoc mango, 10 dag daktyli, 10 dag rodzynek sułtanek, 2

Bochenek z owocami i orzechami

dodać roztrzepać jajko, startą skórkę pomarańczową, 300 g mąki, sól, cynamon i pozostały cukier. Wrzucić miękkie masło, orzechy i owoce. Wymieszać. Wyrobić. Odstawić na około 1,5 h do podwojenia objętości, przykrywając ręczniczkiem. Po tym czasie wyciągnąć ciasto na wysypaną mąką powierzchnię

Deser z chałki i owoców

cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok. Chałkę pokroić w kromki grubości ok. 1,2 cm, odciąć skórkę, wyrównać ich kształt, by mogły do siebie przylegać. Miskę (najlepiej stożkowatą) o pojemności ok. 1,5 l wyłożyć na dnie kółkiem wyciętym z chałki. Boki dokładnie wyłożyć pozostałymi kromkami, wypełnić

Kruche ciasteczka z kremem i świeżymi owocami

różnych czerwonych owoców, np. truskawek, malin i porzeczek, 40 g cukru pudru do posypania, liście świeżej mięty do przybrania. Dwie duże blachy do pieczenia smarujemy stopionym masłem i schładzamy. Miękkie masło i cukier ucieramy na gładką masę, mieszamy ze skórką z cytryny i kilkoma kroplami esencji

Roladki I

tłuczkiem do mięsa. Posypać delikatnie solą i pieprzem. Rozsmarować farsz na całej powierzchni, a następnie zwinąć roladkę. Aby otrzymać ładny kształt, należy zawinąć roladki w folię aluminiową. Piec w piekarniku w temp. 180 st.C ok. 25 min. Kiedy ostygną, kroić w plastry. kurczak;kaczka;owoce;śliwki

Najnowsze