6 żółtek, 1 puszka słodzonego mleka skondesowanego Oraz:, wiórki kokosowe do posypania kuleczek, masło do formy Zmiksuj żółtka z mlekiem skondensowanym. Otrzymaną masę wlej do garnka i ciągle mieszając, podgrzewaj tak długo, aż zgęstnieje i zacznie odklejać się od dna. Przygotuj płaską szklaną
250 g truskawek,
krem z brandy:,
250 ml śmietany kremówki,
2 łyżki brandy,
1 łyżka cukru waniliowego,
1/4 łyżeczki cynamonu,
1/4 łyżeczki imbiru,
szczypta gałki muszkatołowej Składniki kremu zmiksować. Wstawić do lodówki w płaskim szklanym naczyniu. Na schłodzony krem położyć pokrojone w
2 gruszki,2 gałki lodów waniliowych,100 g czekolady,0.5 l wody,50 g cukru,25 g cukru waniliowego Gruszki umyć i obrać. Z wody, cukru i cukru waniliowego ugotować syrop, włożyć gruszki i gotować ok. 10 min. Miękkie gruszki wyjąć, oziębić. Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w rondelku z niewielką
1 l czarnych jagód, 3-4 łyżki drobnego cukru, 1 cukier waniliowy, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżki soku z cytryny, sok z 1/2 pomarańczy, szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej, 1/2 paczki herbatników Digestive (najlepsze są herbatniki Ratafia ale widziałam je u nas tylko w jednym
razem z laską wanilii, wysuszonymi imbirem oraz skórkami z cytrusów w młynku do kawy (wersja dla wygodnych jak ja) lub ucieramy w moździerzu na proszek.
Przechowujemy w szczelnie zamykanym szklanym pojemniku z dala od promieni słonecznych. imbir;pomarańcze;cynamon;gałka muszkatołowa;koper włoski