farsz do vol-au-vent

Przepisy, wykonanie i stylizacja potraw: Maria Szkop Zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Vol-au-vent z farszem rybnym (6 porcji)

Vol-au-vent z farszem rybnym (6 porcji)

500 g mrożonego ciasta francuskiego, 1 całe jajko Farsz: 10 g suszonych grzybów, 1 cebula, 75 g masła (3 duże łyżki), 200 g filetów białej ryby (panga, dorsz) 1 łyżka mąki, 30 ml białego wina, sok z pół cytryny, 1 żółtko, sól, pieprz

Zobacz wideo

Paszteciki Vol Au Vent

1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz:, 20 dag pieczarek, 1 mała cebulka, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 kubek śmietany, sól, pieprz Ciasto rozmroź i rozwiń. Wytnij 18 krążków o średnicy 5 cm i ułóż po trzy jeden na drugim. Z reszty ciasta wytnij jeszcze 6 małych krążków o średnicy 2 cm. Jedne i

Vol-au-vent ze szparagami

. Masło stopić, wlać jajka i usmażyć jajecznicę. Dodać do masy grzybowej, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać do ostudzonych krążków, posypać pokruszonym kozim serem i udekorować ziołami. ciasto francuskie;jajko;szparagi;grzyby;ser;pieprz;olej;masło;zioła;

Vol-au-vent z ciasta francuskiego

je jajkiem i posypiesz cukrem, przygotujesz słodką przekąskę - vol-au-vent (czyt. wolową) możesz przygotować w różnych rozmiarach i kształtach z dowolnym farszem na słono (np. z pieczarek przesmażonych z cebulą i groszkiem, z grzybów z porami, z sera pleśniowego z oliwkami lub kaparami, ze szpinaku z

Vol-au-vent (babeczki) nadziewany smażonymi borowikami i pomidorami

stopniach. Borowiki ok 100g podsmażamy z cebulką, szynką i pomidorami doprawiamy do smaku. Sos: pozostałe borowiki podsmażamy i wlewamy do nich śmietankę przyprawiamy do smaku. Po wyjęciu vol-au-vent z piekarnika nadziewamy farszem zalewamy sosem i dekorujemy. SMACZNEGO ciasto francuskie;borowiki;pomidory

Najnowsze