suchą patelnię wykładamy kurczaka i smażymy króciutko na najmniejszym ogniu przewracając na drugą stronę. Na drugą patelnię wykładamy obtoczonego w jajku-mące-jajku-bułce cammemberta i smażymy na małym ogniu często przewracając... Po zdjęciu z patelni podajemy na talerzu kolejno po jednym serze
cytrynowa słodko-kwaśność dobrze się komponuje z twarożkiem, mocnym, słonawym smakiem nori i goudy oraz aromatycznymi owocami. Całość ma fajną konsystencję, część jest kremowa i rozpływa się w ustach, a ziarna granatu są do pochrupania.
UWAGI
Jeśli to nie jest niezgodne z zasadami konkursu, to serdecznie
nakłuwać widelcem lub takim urządzeniem do mięsa. Pozostałe składniki wymieszać i tym posmarować całe mięso, z górnej strony trochę grubiej ( fajnie potem wygląda) . Zostawić w ten sposób mięso w lodówce na godzinę minimalnie. Potem wkładamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 180 C i pieczemy
szczyptę drobnego cukru.
Delikatnie mieszamy do połączenia i odstawiamy do przestudzenia.
Wybieramy liście kapusty. Odrzucamy zewnętrzne, wybieramy w miarę duże i nienaderwane.
Zagotowujemy wodę w garnku.
Odkrawamy głąb tak jak na zdjęciu. Ważne jest, aby liść, w który zawijamy nasz farsz był delikatny
Przygotuj sos mojo: czosnek, kmin i paprykę wrzuć do pojemnika robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrza. Włączając i wyłączając urządzenie, ucieraj przez minutę. Przy pracującym robocie stopniowo, kropla po kropli, dolewaj oliwę, aż cała zostanie użyta i mieszanina trochę zgęstnieje. Wlej ocet i