natłuszczone masłem formy do tartaletek.
Na cieście rozłóż przesmażoną cebulę i pomidorki koktajlowe, a na wierzchu - po jednym filecie anchois, i posyp solą oraz gałką muszkatołową. Wstaw foremki na środkową półkę piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp
ciasto będzie już odchodzić od ręki, przykryj je ściereczką i pozostaw na 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - powinno podwoić swoją objętość. Następnie rozwałkuj je na grubość 3 cm i wyłóż nim formę o średnicy 26 cm.
Przygotuj farsz: warzywa umyj. Cebulę i cukinię obierz, a z papryki usuń
250 g gotowego ciasta francuskiego,3 łyżki oliwy,1 czerwona papryka pokrojona w kostkę,10 pieczarek pokrojonych w plasterki,1 cebula pokrojona w piórka,100 ml śmietanki kremówki,1 jajko,1 pokrojona w plasterki cukinia,sól i pieprz,zioła prowansalskie Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i
200 g mąki, 100 g masła, oliwa lub olej do wysmarowania formy, 1 mały bakłażan, 1 mała cukinia, 1 czerwona papryka, 2 jajka, 1 mała cebula, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki startego parmezanu, 120 ml kwaśnej, gęstej śmietany, 1 łyżka tymianku (ewentualnie 1/2 łyżeczki suszonego), 1/2 łyżki posiekanej natki
ciasto:,200 g mąki pszennej,1/2 kostki (100 g) zimnego masła,1 jajko,50 g pistacji,sól,farsz:,600 g bakłażanów,600 g dojrzałych pomidorów,4 ząbki czosnku,240 g twardego sera koziego (ale nie może być za suchy),1 łyżka śmietany 22 proc.,1/2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich,3 łyżki oliwy,sól