. Następnie umieść owoce w formie i dodaj starte jabłka. Włóż formę do maszyny i wybierz odpowiedni program. Naciśnij przycisk "on/off", piecz około godziny. Po zakończeniu wypiekania :) konfitur wyłącz maszynę i wyciągnij formę. Następnie konfitury możesz umieścić w wygotowanych słoikach, zakręcić, odwrócić
w formie przekąski z ciabattą albo - jeśli zrobimy pikle z większej ilości owoców - wkładamy do gorących, wyparzonych słoików i pasteryzujemy. morele;gorczyca;curry;kurkuma;bazylia;
cynamon.
Odstawić na 2 godziny.
Kiedy cukier się rozpuści, masę umieścić w formie.
Formę włożyć do maszyny i piec (używając programu 11).
Gorące konfitury przełożyć do słoiczków, zakręcić słoiki i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce lub w chłodnym, zaciemnionym miejscu.
Najlepiej
3 jajka, 1/2 szkl. + 1 łyżka cukru, 3/4 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 słoika dżemu truskawkowego, 1 opak. (200 ml) gęstej, nadającej się do ubicia śmietanki, 1/4 kg truskawek, masło do wysmarowania formy. Piekarnik nastawić na 200°C. Natłuścić i wyłożyć papierem do wypieków
- Parówki (2 paczki),
- Cebula,
- Żółty ser,
- Ser mozzarella,
- Papryczka Jalapeno,
- Ogórek kwaszony,
- Boczniak (mogą być pieczarki),
- Oregano i bazylia,
Z sosem opcja wiadoma - dla leniuchów - sos do pizzy gotowy w słoiku - a dla twardzieli ;-) przepis