lodówki, pozwalamy mu ?ochłonąć? w temperaturze pokojowej około pół godziny. Wykładamy ciasto na stolnicę i krótko wyrabiamy.
7. Rozwałkowujemy ciasto na placek o rozmiarach 40x30 cm.
8. Wykładamy na całość orzechowe nadzienie. (Patrz zdjęcia)
9. Zwijamy ściśle w rulon. Lekko go rozwałkowujemy
na stolnicy, a następnie dwoma metalowymi kółeczkami wycinaj krążki i wykładaj je na blachę posmarowaną masłem. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz około 8-10 minut.
Poczekaj chwilę, aż ostygną, zdejmij z blachy i przechowuj w pudełku na ciastka. mąka pszenna;masło;cukier
. Przełóż do garnka, wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 1 i 1/4 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj, zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 8-10 minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut. Przełóż ryż do miseczki, gotuj na parze przez 15-20 minut, aż ryż będzie miękki
. Paprykę pokroić na kawałki wielkości połowy pudełka od zapałek. Piersi kurczaka pokroić na kawałki takiej samej wielkości. Kawałki kurczaka panierować w rozbitym jajku, a następnie w mieszance kukurydzy i curry. Przygotować 8 drutów szaszłykowych. Nakładać na przemian kawałki panierowanego kurczaka
Spód: 1 kopiasta szklanka pokruszonych herbatników czekoladowych, 5 łyżek stopionego masła,
Masa: 3 tabliczki gorzkiej czekolady, 1/2 kg serka śmietankowego (z pudełka), 1 szklanka cukru, 4 duże jajka, 1/2 szklanki mocnej gorącej kawy, 2 łyżeczki olejku waniliowego, duża szczypta soli 186;C