elektryczne czajniki retro kremowe

Joanna Szczurek

Kolorowe czajniki do kuchni w stylu rustykalnym

Kolorowe czajniki do kuchni w stylu rustykalnym

Styl rustykalny łączy w sobie proste formy, elementy wiejskiego stylu oraz delikatnie zdobienia. Jeżeli planujesz urządzić kuchnię w taki sposób, zadbaj przede wszystkim o odpowiednie akcesoria. Dzisiaj prezentujemy kolorowe czajniki, które świetnie wpiszą się w rustykalny klimat.

Sprzęty AGD w stylu vintage

Coraz częściej chcemy, by każde wnętrze w naszym mieszkaniu miało unikalny styl i charakter. Modny stał się styl retro i vintage, a producenci zadbali, by nawet do kuchenne sprzęty AGD utrzymane były w tym klimacie. Lodówki, czajniki, tostery, ekspresy do kawy, a nawet wagi kuchenne, zobaczcie, jakie są piękne.

Dodatki tworzą styl

Moda na konkretny styl we wnętrzach lubi się zmieniać, podobnie nasze upodobania. Jak więc urządzić kuchnię, by cieszyła nas przez lata? Najlepiej w miarę neutralnie, a jej charakter zbudować raczej za pomocą dodatków, które łatwiej wymieniać niż meble. Przedmioty, które wybraliśmy, pomogą nadać zwykłej kuchni jeden z popularnych ostatnio stylów: prowansalski, nowoczesny i vintage.

Zobacz wideo

Naleśniki z kremowym serkiem i warzywami

6 gotowych naleśników,125g serka kremowego z pesto i rukolą,oliwa z oliwek,150g kapusty pekińskiej,1 średniej wielkości marchewka,1 mała cebula,1 papryka czerwona,5 łyżek sosu sojowego,20g świeżego imbiru,przyprawa uniwersalna,1 łyżka octu jabłkowego,40g tartego parmezanu Kapustę pekińską, paprykę

Kleiste ciasto czekoladowo-malinowe

przetrzeć przez sitko 85 g malin. Utrzeć żółtka z cukrem, aż będą gładkie i kremowe, potem wmieszać do nich migdały, mąkę, kakao, rozpuszczoną czekoladę i mus malinowy. Ubić na sztywno białka (najłatwiej elektrycznym mikserem). Dodać odrobinę masy czekoladowej, wymieszać i stopniowo dodawać resztę. Przelać

Zapiekanka warzywno-makaronowa

1/2 kg malutkiej brukselki, 1/2 mrożonej zielonej fasolki, 1/2 szkl. ziaren słonecznika, 1 szkl. makaronu (świderki), 1 szkl. gęstej śmietany kremowej, 1szkl. utartego ementalera, 2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka białego pieprzu, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżeczka masła Makaron ugotuj według instrukcji na

Pasztet

na ogniu, wrzuć do wywaru wątróbkę, ustaw duży płomień i gotuj bez przykrycia. Po 5-7 minutach wyjmij wątróbkę, przełóż do mięsa, a sos niech odparowuje, tak żeby zostało trochę ponad półtorej szklanki ekstraktu. Ten pasztet powinien mieć niemal kremową konsystencję. Ja robię tak: przepuszczam mięso

Najnowsze