1 cukinia,
mały kawałek (jeden płat) mrożonego ciasta francuskiego,
garść parmezanu,
sól
Na pesto:,
natka pietruszki,
100g startego parmezanu,
oliwa z oliwek extra vergine,
garść łuskanych orzechów pekan,
2 ząbki czosnku - Cukinię kroimy w niewielkie słupki
- Płat ciasta rozkładamy i
20 plasterków boczku,20 malutkich pieczarek,15 dag żółtego sera,4- 5 małych jędrnych ogórków kiszonych,przyprawa do grilla Ogórki i ser pokroić w słupki (słupki sera powinny być krótsze, a ogórka odrobinę dłuższe niż szerokość plastrów boczku). Pieczarki umyć, dokładnie osuszyć ściereczką. 10
125 g cukru pudru,
2 białka,
150 gr migdałów pokrojonych w słupki lub płatki i zrumienionych na suchej patelni Białka ubić na parze, dodając powoli przesiany cukier puder. Ubijać około 15 minut.
Nakładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec we wcześniej nagrzanym do 120°C
1 mała dynia Hokkaido,
4 pomidory,
1 opakowanie rukoli,
1 mała sałata rzymska,
100 g migdałów w słupkach,
100 g sera ricotta lub innego serka twarożkowego,
olej rzepakowy,
sól,
pieprz,
sos:,
2 łyżki miodu,
4 łyżki czerwonego octu winnego,
8 łyżek oleju rzepakowego Dynię przekrój na pół, usuń
kurczaka ostrym nożem robimy kieszeń i napełniamy ją farszem. W środek farszu wkładamy 1-2 słupki papryki. Oddzielnie zawijamy każdą porcję w natłuszczoną folię aluminiową, układamy na blasze i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Pod koniec pieczenia rozchylamy folię, by piersi kurczaka