dekoracja stoluna wieczorze wigilijna

Zobacz wideo

Wigilijna legumina

0.5 kg maku, ok. 1 szklanki cukru, po 10-15 dag rodzynków, fig, daktyli, migdałów, orzechów, 2 krążki bezowe (można kupić opakowanie "tortu bezowego") lub zamienna ilość bezów kupowanych na sztuki lub na wagę,Do dekoracji:, 1 opakowanie śmietany kremówki, ok. 5 dag cukru, 1 opakowanie cukru

Mak wigilijny

ml śmietany kremówki lub słodkiej śmietanki Mak zalewamy wrzątkiem co najmniej na 2 godziny (można to zrobić poprzedniego wieczoru). Migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na drobne paski. Orzechy włoskie i laskowe siekamy. Skórkę pomarańczową (można kupić gotową, jeśli nie

Śląskie makówki

mak dekorując np szprycą małe różyczki albo po prostu wyłożyć na górę jako ostatnią warstwę i posypać rodzynkami albo startą czekoladą. Do woli. Najlepiej zrobić sobie dzień wczesnej na wieczór i zostawić w lodówce. Smacznego. Niestety zdjęcie jest już zrobione po napoczęciu wiec dekoracja została

Makaron penne z kurczakiem i sosem grzybowym

podajemy na płaskim talerzu warstwami: makaron, pierś z kurczaka, sos grzybowy. dla dekoracji proponuje dodać natkę pietruszki czy tez bazylii jeśli dostępna. Wyśmienite danie na długie jesienno-zimowe wieczory ze znajomymi! Przepis mojego autorstwa, wszelkie uwagi bardzo mile widziane: tobwyb

Najnowsze