duży plaster arbuza,1 wafel,8 małych kulek sorbetu pomarańczowego,czereśnie do dekoracji Arbuza kroimy na cienkie plasterki, wyjmujemy pestki. Wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Prostokątny wafel kroimy ostrożnie na 4 prostokąty. Każdy z nich dzielimy na pół - powstanie 8 prostokątnych mniejszych
,
80 g startego żółtego sera,
4 banany,
8 szparagów do dekoracji,
olej do smażenia,
marynata:
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka czarnego pieprzu,
1/2 łyżeczki soli,
szczypta suszonego tymianku,
szczypta imbiru w proszku,
szczypta chili w proszku Zamarynuj kotlety schabowe przez min. 20
8 kromek pieczywa chrupkiego,
1 limonka,
75 g masła lub margaryny,
2 cm świeżego korzenia imbiru,
300 g ogonków raków w zalewie,
3 łyżki gęstego majonezu,
sól,
pieprz kajeński,
czerwony pieprz do dekoracji,
roszponka do dekoracji Masło lub margarynę wymieszaj z sokiem i skórką otartą z limonki
1 puszka kawałków tuńczyka w zalewie lub w oleju,
1 opakowanie pieczywa pumpernikiel,
3 jajka,
majonez,
masło lub margaryna,
1 mały słoiczek kawioru,
koperek do dekoracji Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo. Kromki posmaruj masłem lub margaryną, ułóż na nich kawałki tuńczyka, dodaj
5 jajek na twardo,
1/2 pęczka szczypiorku,
1 mały por (tylko biała część),
1 mały zielony ogórek,
2-3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka masła śmietankowego,
sól, pieprz,
kapary do dekoracji Jajka obierz ze skorupek, posiekaj albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj łyżeczkę miękkiego masła i