6 dużych ziemniaków,
olej do głębokiego smażenia,
sól,
2 filety białej ryby,
1 jajko,
bułka tarta Przygotuj frytki: Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki a potem wzdłuż na frytki. Pokrojone ziemniaki wypłucz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Rozgrzej olej w głębokim rondlu (lub
ręcznikiem i usmaż na sporej ilości oliwy. Plasterki bakłażanów ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Teraz zmiksuj bakłażany z jogurtem, wymieszaj z sokiem cytrynowym i pastą sezamową, przypraw do smaku solą. Podawaj na talerzykach, stawiając obok miseczkę z dobrą oliwą. Tę pastę
500g piersi kurczaka,2 duże jajka,4-5 łyżek wiórków kokosowych,4 łyżki bułki tartej,olej do smażenia,sól,pieprz do smaku Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bułkę tartą
młody kabaczek bez obierania lub starszy obrany i wydrążony jajko bułka tarta olej przyprawy kabaczek kroimy na cienkie krążki przyprawiamy panierujemy jak kotlet ismażymy na oleju przed podaniem odsączamy znadmiaru tłuszczu kładąc na papierowy ręcznik pycha jajko;bułka tarta;olej
2 bakłażany,2 kulki mozarelli,puszka pomidorów cząstki,2 łyżki oliwy,bazylia,oregano,sól Bakłażany pokroić na plastry, posolić. Po kilku minutach wytrzeć papierowym ręcznikiem. Mozarellę pokroić wplastry. Na spód żaroodpornego naczynia wlać łyżkę oliwy, układać warstwę bakłażaów, warstwę mozarelli