500 g stek (najlepiej sezonowany) z polędwicy wołowej bądź antrykotu,
Marynata:
2 łyżki oliwy z oliwek,
3 gałązki świeżego estragonu,
1 łyżka musztardy Dijon,
sól morska z Maldon wędzona na drewnie dębowym,
1 mała łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu,
mix ulubionych sałat,
4 żółte pomidory
4 twarde jabłka, obrane i pokrojone w kostkę, 2.5-cm olej, 1 szkl. cukru ciasto:, 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, jajko, woda, sól Jabłka zanurzać w dość rzadkim cieście i wrzucać na gorący olej. Smażyć, aż będą złociste i chrupiące. Osączyć na papierowej serwetce. Na patelni
świeże krewetki black tiger w pancerzach, 150ml białego wina, natka pietruszki, oliwa z oliwek, świeży czosnek, świeża papryka czerwona, żółta, zielona, cebula, sól morska Krewetki delikatnie myjemy o osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie marynujemy w winie z dodatkiem rozgniecionego czosnku
kawałek mięsa wołowego (najlepsza jest zrazowa dolna) o wadze 1.5-2 kg, sól morska lub kamienna (w Polsce może być np. z Kłodawy lub Wieliczki) Z mięsa usuń błonę, pozostawiając jednak warstwę tłuszczu. Potem opłucz mięso i osusz je papierowym ręcznikiem, pokrój na równe kawałki. Bezpośrednio przed
comber jagnięcy 160g, 1/4 melona miodowego, 5 gałązek świeżego tymianku, sól morska, pieprz młotkowany, ząbek czosnku, 100g mieszanych liści sałat(lollo bianco, lollo rosso, rukola, młode liście szpinaku), słodki sos sojowy i oliwa extra vergine. Comber wyporcjować i doprawić do smaku solą morską