decoupage serwetki papierowe morskie

Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem miodowo-balsamicznym

500 g stek (najlepiej sezonowany) z polędwicy wołowej bądź antrykotu, Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki świeżego estragonu, 1 łyżka musztardy Dijon, sól morska z Maldon wędzona na drewnie dębowym, 1 mała łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, mix ulubionych sałat, 4 żółte pomidory

Jabłka w karmelu

4 twarde jabłka, obrane i pokrojone w kostkę, 2.5-cm olej, 1 szkl. cukru ciasto:, 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, jajko, woda, sól Jabłka zanurzać w dość rzadkim cieście i wrzucać na gorący olej. Smażyć, aż będą złociste i chrupiące. Osączyć na papierowej serwetce. Na patelni

Grillowane szaszłyki z krewetką

świeże krewetki black tiger w pancerzach, 150ml białego wina, natka pietruszki, oliwa z oliwek, świeży czosnek, świeża papryka czerwona, żółta, zielona, cebula, sól morska Krewetki delikatnie myjemy o osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie marynujemy w winie z dodatkiem rozgniecionego czosnku

Picanha (wołowina grillowana solona)

kawałek mięsa wołowego (najlepsza jest zrazowa dolna) o wadze 1.5-2 kg, sól morska lub kamienna (w Polsce może być np. z Kłodawy lub Wieliczki) Z mięsa usuń błonę, pozostawiając jednak warstwę tłuszczu. Potem opłucz mięso i osusz je papierowym ręcznikiem, pokrój na równe kawałki. Bezpośrednio przed

Comber jagnięcy na sałatce wiosennej z melonem

comber jagnięcy 160g, 1/4 melona miodowego, 5 gałązek świeżego tymianku, sól morska, pieprz młotkowany, ząbek czosnku, 100g mieszanych liści sałat(lollo bianco, lollo rosso, rukola, młode liście szpinaku), słodki sos sojowy i oliwa extra vergine. Comber wyporcjować i doprawić do smaku solą morską

Najnowsze