długi szary przedpokój inspiracje

MT / KM

Kącik do czytania - jak go urządzić?

Kącik do czytania - jak go urządzić?

Jesień i zima równaja się z szybką zmianą klimatu, krótsze dni wpływają niekorzystnie na nasze samopoczucie. Nawet w pochmurne, deszczowe dni można miło i przyjemnie spędzić czas. To doskonała pora na nadrobienie zaległych lektur, najlepiej w wygodnym fotelu i z kubkiem gorącej herbaty. Dlatego warto pomyśleć o kąciku do czytania, który umili nam zimne wieczory!

Nowoczesny przedpokój. Inspiracje i porady, jak zaaranżować funkcjonalny i ładny przedpokój

Przedpokój to wizytówka domu - zadbajmy zatem, by w pełni zasługiwał na to miano. Poza pojemnymi meblami do przechowywania warto pomyśleć o ciekawym wykończeniu ścian oraz dobrać oświetlenie, które sprawi, że to niewielkie pomieszczenie będzie wyglądało atrakcyjnie. O czym jeszcze należy pamiętać urządzając nowoczesny przedpokój?

TREND: włochate dywany - dodadzą wnętrzom skandynawskiego klimatu

Sheepskin to trend wnętrzarski, zgodnie z którym dekorujemy wnętrza owczymi skórami, oczywiście sztucznymi. Podążając za najnowszymi trendami zdecydowanie nie warto krzywdzić żadnych zwierząt. Puszyste dodatki w postaci włochatych dywanów czy poduszek to świetna alternatywa dla klasycznych tekstyliów - dodadzą one wnętrzom skandynawskiego klimatu. Zobaczcie nasze inspiracje.

Karp w szarym sosie

mieszamy. Dodajemy piernik i gotujemy na wolnym ogniu tak długo, aż piernik się rozgotuje. Następnie dodajemy wino, cukier, sok z cytryny i karmel, ciągle mieszając. Migdały i rodzynki sparzamy, migdały obieramy ze skórki i kroimy w drobne paseczki, rodzynki odcedzamy. Dorzucamy bakalie do sosu. Sos

Ciasto mojej babci - podstawowe ciasto deserowe

, może stanowić inspirację do innych nowych pomysłów na pewno warto spróbować polecam i życzę smacznego. mąka;margaryna;śmietana;

Tarta tatin z jabłkami II

400 g mrożonego ciasta francuskiego, 140 g + 1 łyżka cukru, 1 kg szarych renet, 50 g masła ewentualnie bita śmietana lub lody Piekarnik nagrzewamy do 210° C. W średniej wielkości rondlu podgrzewamy na małym ogniu 140 g cukru i 3 łyżki wody. Mieszamy. Gdy cukier całkowicie się roztopi, zwiększamy

Strucla z jabłkami

ciasto:, 500 g (3 i 1/3 szklanki) mąki pszennej, 250 ml (1 szklanka) mleka, 4 żółtka, 120 g masła, 150 g (3/4 szklanki) cukru, 30 g świeżych drożdży, sól, nadzienie:, 300 g jabłek (najlepiej szarej renety), 250 g cukru pudru, 50 g (2 łyżeczki) żelatyny, żółtko do posmarowania ciasta, lukier

Najnowsze