czyszczenie zastawy stołowej

Karolina Kielak

Garnek żeliwny z przykrywką - model, który powraca w nowoczesnej odsłonie

Garnek żeliwny z przykrywką - model, który powraca w nowoczesnej odsłonie

Garnek żeliwny to model klasyczny i ponadczasowy. Na pewno spotkacie go w domu u babci. Teraz garnki żeliwne z przykrywką powracają w nowoczesnej formie. Czym różnią się od zwykłych modeli, jakie mają zalety i wady? Jak dbać o garnek żeliwny z pokrywką? Odpowiadamy na wszystkie pytania.

Filiżanka porcelanowa - 5 zalet picia z filiżanki

To, w jakim naczyniu pijesz ulubioną kawę lub herbatę, ma znaczenie! Filiżanka z porcelany sprawi, że rytuały te nabiorą wyjątkowego charakteru. Przedstawiamy 5 zalet picia z filiżanki, prezentujemy także piękne filiżanki porcelanowe w kwiaty. Obok tych wzorów nie sposób przejść obojętnie.

Nowa kolekcja IKEA na wiosnę i lato. Meble i akcesoria na balkon, do ogrodu i nie tylko [CENY]

W nowej kolekcji IKEA znajdziemy szeroki wybór mebli i akcesoriów do ogrodu oraz na balkon, a także tekstylia, dekoracje, zastawa stołowa i oświetlenie. Wszystkie produkty zostały stworzone, aby odkryć oraz celebrować niespieszną, letnią atmosferę w gronie bliskich.

Letnie wyprzedaże w designie

mogą być elegancką ozdobą, tak jak talerze Kaku. Wasara to seria unikalnej, jednorazowej zastawy stołowej wykonanej z papieru. Japońska propozycja bardzo różni się od szarych jednorazowych naczyń, jakie dotychczas były dostępne na rynku polskim, są delikatne, trwałe, pięknie wyprofilowane. Wszystkie

Zapiekanka miodowo - musztardowa

1kg ziemniaków,2 średnie papryki (czerwona i zielona), 60 dag boczku parzonego,35 dag pieczarek,1 średnia cebula, sos:,2 łyżki stołowe miodu,pół słoika musztardy (najlepiej ostrej), przyprawy:,3 szczypty majeranku,wegeta ,pieprz papryka słodka, czosnek do smaku, olej Ziemniaki obieramy

Makaron smażony z kurczakiem i warzywami

, ani kuchenki gazowej, dlatego robię wszystko na mocno rozgrzanej patelni z grubym dnem, cały czas na pełnej mocy palnika. Rozgrzewamy w patelni 3-4 łyżki oleju i obsmażamy w niej mięso do momentu, aż puści sok(max 5 minut). Wyjmujemy mięso razem z płynem do miski, czyścimy patelnię i ponownie

Najnowsze