czy kuchenki indukcyjne są szkodliwe

Joanna Szczurek

Jakie garnki kuchenne kupić? Najlepsze garnki na rynku - przegląd modeli

Jakie garnki kuchenne kupić? Najlepsze garnki na rynku - przegląd modeli

Garnki kuchenne stanowią podstawowe wyposażenie każdego domu. Wybór konkretnych modeli może sprawić nie lada problem. Mimo szerokiej oferty na rynku, trudno znaleźć takie, które posłużą nam na długo, a przy okazji poprawią smak przygotowywanych potraw. Jakie garnki kupić, aby była to decyzja na lata? Podpowiadamy.

Modne naczynia emaliowane - Gotuj na zdrowie!

W polskiej kuchni chętnie wykorzystujemy przepisy naszych mam i babć. Jednak staramy się, aby dzisiejsze gotowanie było bardziej nowoczesne. Nowoczesne czyli ZDROWE! I dotyczy to zarówno wyboru składników, maksymalnego wykorzystywania produktów, ale również używania garnków, które pozwalają nam na zdrowe przygotowywanie posiłków. Naczynia emaliowane zyskują drugą młodość. Dlaczego? Ich antyalergiczne i prozdrowotne atrybuty doceniane są przez świadomych konsumentów, którym zależy na ekologii, dobrym samopoczuciu i prawdziwym smaku. Wśród nich znalazła się również Katarzyna Bosacka, znana dziennikarka, i autorytet w temacie zdrowej kuchni, która od lat, zachęca Polaków do zmiany codziennych nawyków i pokazuje jak dzięki prostym rozwiązaniom zadbać o nasze zdrowie i środowisko.

Czajnik - niezwykłe naczynie kuchenne, bez którego trudno się obyć

Czajnik na kuchenkę gazową, a może na płytę indukcyjną? Sprawdź nasze propozycje naczynia, bez którego nie funkcjonuje żadna kuchnia.

Kuchnia idealna

Kuchnia idealna

. Kupując piekarnik i płytę wybieraj takie modele, z których nie wystają przyciski i pokrętła, bo to one najbardziej przyciągają brud. Płaskie, elektryczne płyty grzejne wystarczy przetrzeć. Płyty indukcyjne jeszcze wygodniejsze, gdyż nagrzewają tylko powierzchnię pod naczyniem, więc resztki potraw nie

Frittata szpinakowa

, wymieszaj. Odciśnięty szpinak drobno posiekaj, dodaj do jajek i dobrze wymieszaj. Na dużej szerokiej patelni rozgrzej olej i wlej masę jajeczno-szpinakową. Poruszaj patelnią, żeby masa się równomiernie rozłożyła, i smaż, aż spód się zetnie i zrumieni (w zależności od kuchenki - gazowej, elektrycznej

Najnowsze