delikatnie od węższej strony. Wylej jajka do miseczki (wykorzystasz do czegoś innego), zaś wnętrze skorupek pozbaw błonek i wyszoruj. Osuszone skorupki ułóż w sześciu kieliszkach na jajka.
Białą czekoladę i łyżkę śmietanki umieść w misce położonej nad garnkiem z gotującą się wodą tak, by powierzchnia
3 łyżki kakao,
1-3 łyżki cukru,
100 ml wody,
500 ml mleka (2 proc. tłuszczu),
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady W miseczce nad garnkiem z gotującą się wodą rozpuścić czekoladę. Do filiżanek wlać czekoladę, oblewając wnętrze naczynia. Wstawić do lodówki. Do garnka wlać mleko. Zagotować. W wodzie
być z puszki),55 g czekolady drobno posiekanej,55 g stostowanych posiekanych migdałów Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Dodać masło i jajka. Wszystko zmiksować na jednolitą masę i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem blaszki. Wstawić do nagrzanego
. Ubić żółtka z cukrem i dodać do mąki. Całość wyrobić na jednolitą masę. Foremki do magdalenek posmarować cienko tłuszczem. Wziąć niewielki fragment ciasta (wielkości orzecha laskowego) i wypełnić nim wnętrze foremki tak, aby ciasto nie wystawało ponad jej brzeg. Piec w 180°C przez ok. 10 min, aż