ciekawe przedmioty jako dekoracje wnetrz

Wiśnie z chrzanem

, gotujemy i zalewamy nią wiśnie). Po trzech dniach takiej "zabawy" wiśnie przekładamy do małych słoiczków (takich np. po chrzanie) i chwilę (ok.5 min) pasteryzujemy. Tak przygotowane wiśnie są doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa i jednocześnie ciekawą i apetyczną dekoracją. wiśnie;chrzan;ocet;woda

Bakłażanowa przekładanka

. Przygotuj bakłażany - umyj je, pokrój na cieniutkie plastry pod mocnym skosem albo wręcz wzdłuż, posól każdy leciutko, ułóż w miseczce i odstaw, aby wydzieliły sobie nadmiar wody wraz z nieciekawą w smaku goryczką. Skrawki (tzw. piętki ponacinaj ozdobnie - przydają się do dekoracji

Sprężynki w zalewie słodko-ostrej

10-15 prostych marchewek dł. ok.10-15 cm i średnicy (od strony naci) przynajmniej 4 cm, ew. 1 nieduża cukinia, kilka gałązek koperku dla dekoracji, ok. 1l wody + 1 łyżka cukru + 1 łyżka soli do obgotowania marchwi , ZALEWA w proporcjach:, 1 szkl. octu

Piernikowe muffiny z niespodzianką

dekoracji Miód i masło umieszczamy w rondelku i podgrzewamy delikatnie, aż się połączą. Następnie studzimy (ale nie do końca - niech masa pozostanie ciepława, łatwiej ją będzie połączyć z pozostałymi składnikami). Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do 170 stopni Celsjusza (żeby nie tracić później czasu na

Najnowsze