cieńkie patyczki bambusowe

Piersi kurczaka w plastrze szynki

4 piersi kurczaka po 12.5 dag. ,1/2 łyżeczki białego pieprzu,1/4 łyżeczki szałwi, 4 cieńkie plastry szynki (po 2 dag.),4 patyczki (wykałaczki),4 łyżki masła do pieczenia,1/81 sherry, 20 dag. kwaśnej śmietany,sól Posypać mięso solą i pieprzem ,natrzećroztarta szałwią, zawinąć w plasterek szynki i

Argentyńskie szaszłyki z kurczaka

patyczki bambusowe do szaszłyków, pół szklanki oleju, pół łyżeczki świeżego oregano, pół zielonej papryki pokrojonej w kostkę, pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę, sól, 4 piersi z kurczaka, pieprz, 2 cebule pokrojone w ósemki, 1 łyżeczka papryki sypkiej, 1 szklanka wiśniowych pomidorów, 3

Sałatka z buraków z serem feta

oliwy. Dodać stopniowo oliwę. Buraki ugotować w łupinach, tak aby zostały lekko twarde. Kiedy ostygną, obrać i pokroić w ćwiartki. Nadziać cząstki buraków na patyczki do szaszłyków i zwilżyć oliwą (używam bambusowych patyczków, wcześniej namoczonych w oliwie). Na krótko przed podaniem ułożyć szaszłyki z

Pikantne burgery drobiowe

, możesz zabezpieczyć je, wbijając w sam środek duże wykałaczki lub bambusowe patyczki. mięso;kurczak;jajko;cebula;sos sojowy;sos tabasco;papryka;kolendra;imbir;bułka tarta;bułka;pieprz;bułka;warzywa;sałata;ogórki;olej;

Najnowsze