ceramiczna misa w kształcie mufiny

Tarta czekoladowo-żurawinowa

soli,Konfitura żurawinowa:,250 g świeżej żurawiny,pół jabłka startego,100 g cukru,sok i skórka otarta z połowy cytryny,60 ml wody,Do dekoracji:,1 łyżka kakao,1 łyżka cukru pudru,parę żurawin,1 łyżka cukru kryształu,odrobina białka,szablon w kształcie choinki Kruche ciasto: Do misy malaksera wsypać mąkę

Kulki z soczewicy

150 g sezamu,50 g pestek słonecznika,50 g pestek dyni,ząbek czosnku,płaska łyżka pasty miso,szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy,sól,pieprz,szczypta kurkumy,sok z połowy cytryny Ziarna sezamu, słonecznika i dyni moczymy w ciepłej wodzie co najmniej godzinę (można całą noc). Wszystkie pozostałe

Świąteczne serce z piernika - przepis blogera

1/4 kostki margaryny,1 szkl. mąki pszennej,1 łyżka mąki kartoflanej,1 łyżka przyprawy korzennej,jajko,2 łyżki miodu lipowego,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,suszona żurawina,migdały Do misy robota wrzucić wszystkie suche składniki, czyli mąkę, przyprawę korzenną, proszek do pieczenia, wbić całe

Pascha z galaretkami

zagotowania! Zdejmij z ognia, dodaj masło i ser, zmiksuj i ostudź. Wymieszaj z pokrojoną galaretką. Wyłóż gazą nową ceramiczną doniczkę w kształcie stożka. Napełnij masą, przykryj talerzykiem i obciąż. Wstaw na noc do lodówki, a następnego dnia wyjmij z doniczki i usuń gazę twaróg;masło;cukier;żółtka

Deser z chałki i owoców

cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok. Chałkę pokroić w kromki grubości ok. 1,2 cm, odciąć skórkę, wyrównać ich kształt, by mogły do siebie przylegać. Miskę (najlepiej stożkowatą) o pojemności ok. 1,5 l wyłożyć na dnie kółkiem wyciętym z chałki. Boki dokładnie wyłożyć pozostałymi kromkami, wypełnić

Najnowsze