babka żurawinowo pomarańczowa

Sernik żurawinowo-pomarańczowy

189; roztopionej kostki masła ; 189; szklanki suszonych żurawin (lub więcej dla smakoszy), 1/4 szklanki wódki lub innego aromatycznego alkoholu, 1/2 szklanki cukru, &; Składniki na ciasto: 1.2 szklanki mąki tortowej, 1 żółtko, 1/3 kostki masła, 2 łyżki konfitury z pomarańczy, 1/2

Babka pomarańczowa

, wymieszać. Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy i piec 50 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przygotować lukier: cukier puder utrzeć z sokiem pomarańczowym. Upieczoną babkę polukrować. mąka pszenna;mąka ziemniaczana;margaryna;cukier;jajko;proszek do

Babka pomarańczowa

4jajka, 3/4 szklanki cukru, 2 szklanki maki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki soku pomarańczowego ze świeżej pomarańczy, 1 cukier waniliowy, otarta skórka z pomarańczy Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do

Babka

- czyli Dom-Baba Lukrowane bałwanki,. pierniczki, cynamon i grzane wino. Szaleństwo przedświąteczne czas zacząć! Masło utrzeć w misce z cukrem, dodać jajka, sól, ziarna z jednej laski wanilii i skórkę pomarańczową. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas

Hiszpańska babka pomarańczowa

nie wylać mleka. Resztę masła kroimy na kawałeczki, układamy na wierzchu. Pieczemy 1 i 1/2 godziny w temp. 150°C. Od czasu do czasu mieszając by nie powstała na wierzchu skorupka. Przekładamy do formy na babkę, studzimy następnie wykładamy na paterę lub talerz. Skórkę pomarańczową kroimy w cienkie

Najnowsze