akcesoria do parzenia kawy

az

Historia: encyklopedia kawy "Coffee Makers: Macchine da Caffè"

Historia: encyklopedia kawy "Coffee Makers: Macchine da Caffè"

To encyklopedia, w której znajdziesz pasjonującą historię kawy, zdjęcia, rysunki, ciekawostki i wiele, wiele więcej.

Najnowsze trendy w urządzaniu kuchni

Targi Living Kitchen w Kolonii to miejsce, gdzie można się dowiedzieć, co jest najmodniejsze w kuchni. Tegoroczne wyraźnie pokazały, jak świat się podzielił. Coraz więcej singli żyjących "na mieście" myśli o własnej kuchni w kategorii intrygującego obiektu w strefie dziennej mieszkania. Ważne, by był kompaktowy i mobilny. Z drugiej strony są rzesze fanów gotowania i niespiesznego stylu życia. Ich uszczęśliwi kuchnia ogromna, która spełnia wiele zadań. Projektanci i producenci wychodzą naprzeciw tym oczekiwaniom.

Kuchnie w sześciu modnych stylach

Kuchnię urządzamy na lata. Dlatego aranżując ją, lepiej zdecydować się na ponadczasowy styl, który nie jest wypadkową chwilowych mód. Mamy sześć propozycji.

Lublin miasto pełne kultury

Lublin miasto pełne kultury

Budynek klasztoru, który odremontowano i stworzono jedno z najlepiej działających centrów kultury w Polsce. Dyrekcja tak je opisuje: "chcemy, aby nasza instytucja w sposób twórczy nawiązywała do domów kultury, które w latach 60. Stworzył we Francji wybitny pisarz André Malraux. Nazywał

Poznań: miasto doznań

Poznań: miasto doznań

Malta Festiwal.   fot. Celestyna Król   Taczaka 20 Na Taczaka pyszna kawa Dibar z barcelońskiej palarni, na ścianach rowery z Bike Parku (patrz nr 16), przyjazna obsługa i superklimat do spotkań czy pracy. Wystrój gustowny, wyważony, w berlińskim klimacie, projektu Katarzyny Taube

Przerwa na kawę. Akcesoria mają znaczenie!

Przerwa na kawę. Akcesoria mają znaczenie!

mozaiki ścienne oraz gresowe płytki podłogowe Colour Brown Tubądzin/tubadzin.pl Zaparzacz do kawy typu mokka, jest ikoną włoskiej kultury parzenia kawy. Nieduży, poręczny pozwala na uzyskanie doskonałego naparu. Ten klasyczny model wykonany z aluminium zaprojektował słynny designer Alessandro Mendini

Kawa z czekoladą

mleko, kawa naturalna (może być o smaku czekolady), czekolada do posypania Kawę parzymy w ekspresie, wlewamy (spienione przy pomocy dyszy) mleko i posypujemy czekoladą. mleko;kawa;czekolada;

Kawa na trzy warstwy

mleko, kawa naturalna Potrzebny jest do tego ekspres ciśnieniowy z dyszą do spieniania mleka. Spieniamy mleko (najlepiej spienia się w metalowym naczyniu) i przelewamy do wysokiej przezroczystej szklanki. Parzymy kawę, z ekspresu, zwyczajnie do filiżanki. Przelewamy zaparzoną kawę do naczynka

Tiramisu

amaretto). W między czasie a najlepiej na samym początku parzymy kawę z 4 łyżeczek kawy rozpuszczalnej i kubka wrzącej wody, do kawy dolewamy kieliszek amaretto (. ~30 ml) i słodzimy ją (ok. 1 lub 1.5 łyżki cukru pudru). [ W kawie musi być wyczuwalne amaretto i kawa musi być słodka ] Biszkopty moczymy w

Torcik kawowy

5 jaj, 5 łyżek cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 5 łyżek mąki pszennej, łyżka masła, 2 szklanki śmietanki kremówki, 3-4 łyżki cukru, laska wanilii, 2 łyżeczki żelatyny, 2 kieliszki koniaku, 10 dag migdałów, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Parzymy wrzątkiem migdały, obieramy ze skórek i kroimy w

Ciasto Tiramisu

na 1L,około 230 g podłużnych biszkoptów do tiramisu,około 250 ml mocnego naparu z kawy,5 łyżek likieru amaretto,Polewa: 150 g gorzkiej czekolady,4 łyżki mleka,1 łyżka likieru amaretto,1 łyżeczka cukru,1 łyżeczka kakao Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki ciasta i zagnieść. Ciasto