akcesoria łazienkowe ze stali nierdzewnej

Ewa Maciąg

Czas odpływów

Czas odpływów

Tradycyjne brodziki odchodzą w przeszłość! Z ich urodą bywało różnie, a wymagały uciążliwego czyszczenia. Teraz odpływ potrafi wtopić się w posadzkę i być niewidzialny. Łazienka zyskuje przestrzeń i łatwiej utrzymać ją w czystości.

Miedź w domu - lśni i błyszczy

A wszystko zaczęło się od Toma Dixona. Jego kolekcja lamp zapoczątkowała wielką modę na miedź. Metaliczne naczynia, dodatki, a nawet meble w kolorze miedzi opanowały cały dom. Spójrz, jak pięknie prezentują się w łazience.

Wymiana grzejnika w łazience

Zamontowanie grzejnika wodnego to oczywiście praca dla hydraulika. Do nas należy podjęcie decyzji, jakie urządzenie kupić, by nie tylko ładnie wyglądało, ale też skutecznie grzało.

ZOBACZ TEŻ WIDEO

Pikantny ocet korzenny do marynowania warzyw

gazy i wkładamy do garnka z nierdzewnej stali. Dodajemy sól, wlewamy ocet i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez około 10 minut i odstawiamy. Gdy ostygnie, wyjmujemy przyprawy. Jeśli jest mętny, należy go przefiltrować przez płócienną ściereczkę. Następnie przelewamy ocet do sterylnych butelek i

Krem czekoladowy

140g półsłodkiej czekolady, 4 żółtka, 3/4 szklanki dekoracyjnego cukru, 1/3 szklanki śmietany kremówki, 1 szklanka miękkiego, nie solonego masła Rozpuścić czekoladę w misce z nierdzewnej stali umieszczonej na garnku wypełnionym do połowy gorącą wodą i umieszczonym na małym ogniu. Zdjąć miskę i

Sos karmel z sokiem pomarańczowym

. 5. Aby zapobiec przypaleniu karmelu, należy go zdjąć z ognia tuż przed osiągnięciem pożądanego koloru, ponieważ nadal będzie się gotował. 6. Do przygotowania karmelu używać głębokiego rondla ze stali nierdzewnej - jasne wnętrze pozwoli zobaczyć kolor karmelu, a głębokość zapobiegnie rozpryskiwaniu

Sos Karmel

. Do przygotowania karmelu używać głębokiego rondla ze stali nierdzewnej - jasne wnętrze pozwoli zobaczyć kolor karmelu, a głębokość zapobiegnie rozpryskiwaniu.

Dynia w słodko-kwaśnej marynacie

wydrążyć małe kulki. Włożyć do posolonej, wrzącej wody i gotować 3 min od chwili, gdy woda z dynią się zagotuje. Odcedzić, przelać bardzo zimną wodą, osączyć na sicie, a następnie rozłożyć do wyparzonych słoików. W garnku (emaliowanym lub ze stali nierdzewnej) zagotować składniki zalewy (ilość cukru i soli