Spód:,gotowe ciasto francuskie,Nadzienie:,4 świeże figi - pokrojone,100 g serka topionego,100 g sera pleśniowego blue,krążek camemberta,150 g kremówki,sól,pieprz Piekarnik rozgrzewamy do 200 st C. Kremówkę ze 100 ml podgrzewamy, rozpuszczamy w niej najpierw serek topiony, potem ser z niebieską
3-4 marchewki,2 łyżki oleju rzepakowego,1 łyżeczka naturalnej przyprawy do frytek Marchewkę kroimy w słupki na kształt frytek. Olej rozrabiamy z przyprawą do frytek. Powstałym sosem polewamy marchewkę i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane frytki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
20 dag pieczarek, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 cytryny, 4 rzodkiewki, 4 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżeczki parmezanu Pieczarki powinny być bardzo świeże, bardzo małe i bardzo białe. Myjemy je i odcinamy ogonki. Kapelusze kroimy szerokim nożem na jak najcieńsze plasterki i rozkładamy na talerzach tak
1 szkl. pokruszonych biszkoptów,
2 łyżki słodkiego wina,
1/3 szklanki śmietany kremówki,
3 szklanki mleka,
1 budyń waniliowy,
szklanka pokrojonych truskawek,
4 łyżki brązowego cukru Budyń gotujemy w 3 szklankach mleka. Pozostawiamy do ostudzenia. Biszkopty rozkładamy do 6 żaroodpornych foremek i
4 wafelki kukurydziane albo ryżowe,
2 jajka,
pół papryczki chilli,
szczypta mielonej kolendry,
szczypta soli,
łyżka oliwy,
garść kiełków czarnej rzepy,
50g łososia wędzonego,
garść rzeżuchy Papryczkę chilli pozbawiamy pestek i siekamy bardzo drobno.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy