Ciasto:, 20 dag mąki pszennej, 10 dag mąki kukurydzianej, 2 jajka, 1.5 szklanki gazowanej wody mineralnej, sól, 4 łyżki oleju, tłuszcz do smażenia
Farsz:, 2 awokado, 2 łyżki soku z limonki, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 3 cebulki dymki, 2 łyżki oleju, 2 pomidory, sól, tabasco do smaku
1 kg filetu z surowego łososia, 2 pęki kopru, 4 łyżki ciemnego cukru, 2 łyżki grubej soli, 2 łyżeczki kruszonego czerwonego pieprzu, 1 kieliszek wódki sos: 3 łyżki musztardy Dijon, 1 łyżka białego octu winnego, 2 łyżki miodu, 3 łyżki posiekanego kopru, 3 łyżki oliwy, sok z cytryny do smaku
2 piersi z kurczaka,
100g orzechów włoskich,
1 ogórek zielony,
1 cebula czerwona,
1 papryka czerwona,
2-3 listki sałaty karbowanej,
50ml. sosu sojowego,
3-4 śliwki suszone Pierś z kurczaka trzeba zmielić, przyprawić szczyptą curry, solą i papryką słodką. Orzechy włoskie należy sparzyć lub
2 i 1/2 szklanki mąki tortowej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki soli,
pieprzu,
200 g masła,
5 łyżeczek oliwy z oliwek,
2 jajka,
1/2 szklanki mleka,
1 szklanka pistacji bez łupinek,
1 szklanka pokrojonych czarnych oliwek,
1 ubite jajko do posmarowania W misce
rozgrzanego do temp. 160°C. Smaż po 4-5 minut, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Osącz z tłuszczu. Frytki podsmaż jeszcze raz, tym razem 1-2 minuty w temp. 180°C, aby nabrały złotego koloru. Porcje ryb i frytek zawijaj w gazetę. mąka;proszek do pieczenia;woda mineralna;mleko;jajko;ocet;ryba;dorsz