Restauracja oferujaca dania kuchni polskiej. Lokal charakteryzuje ładne wnętrze i spokojna atmosfera. pomorskie Bytów Dworcowa 20/30 77-100
30 dkg żółtego sera, 30 dkg wędliny zielonogórskiej, puszka czerwonej fasoli, pół słoika ogórków konserwowych, (najlepiej w słodkiej zalewie octowej)., Czosnek (ilość ząbków według uznania), majonez. żółty ser, wędlinę i ogórki pokroić w cienkie, niedługie paseczki (wtedy sałatka ładnie wygląda
3 banany, 3 jabłka, 2 pomarańcze, 3 kiwi, śmietana 30%lub 36% Wszystkie owoce umyć, obrać i pokroić na kostkę. Ubić śmietanę.
Owoce włożyć do miski i zamieszać,a na wierzch ładnie ułożyć bitą śmietanę
SMACZNEGO!!! banany;jabłka;pomarańcze;kiwi;śmietana;
, skórki pomarańczowej lub cukrem pudrem. Z tym, ze cukier dopiero po upieczeniu.
Makowce wkładamy do ciepłego pieca na 30 min w temp. ok. 160 stopni, a potem podkręcamy do 200 na ok. 10-15 minut. Warto pod koniec włączyć termoobieg, żeby ciasto ładnie się przyrumieniło.
I tak małym nakładem pracy
10 dorodnych liści mięty,2 szklanki soku jabłkowego,pół obranej pomarańczy,szklanka soku pomarańczowego,200 ml śmietany 30%,miód,5 kostek lodu Śmietanę ubić na sztywno. Pomarańczę i listki mięty zmiksować ze sobą. Połączyć sok jabłkowy oraz pomarańczowy. Zmieszać wszystko razem, dosłodzić miodem