3 życie europalet

Carmona Tapas Bar

Tętniąca życiem restauracja zaprasza. mazowieckie Warszawa Chodkiewicza 3 02-593

Tradycyjny schabowy z kiełkami fasoli Mung, masłem i bułką tartą

100g schab, 200g kiełków fasoli Mung, 200g masła, 100g bułki tartej, 100g ziemniaków Usmażyć schabowego panierowanego w bułce tartej na maśle. Kiełki fasoli Mung smażyć na maśle ok. 3 min., dodać bułkę tartą i smażyć jeszcze ok. 1 min. Ugotowane ziemniaki ułożyć na talerzu z

Mazurek

od upodobań smakowych, można dać więcej), 13. owoce do dekoracji Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i masło posiekać. Ułatwiłam sobie życie i zrobiłam to robotem używając noży. Wyłożyć masę na stolnicę. Do połączonych składników dodać żółtka, mleko i aromat i dość szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w

Moje Wielkanocne baranki z ciasta drożdżowego

* mąka - 30 dag, * mleko - 260 ml, * cukier - 10 - 12 dag, * żółtka - 3 szt, * masło - 10 dag, * drożdże - 2 - 4 dag, * sól - 1 szczypta, * tłuszcz do foremek, * bułka tarta do foremek, * oraz :, * goździki - 12 szt - na oczy, * wstążeczka wąska na

?Chłopskie jadło?, czyli... gospodarzu miły zadbaj koniecznie o swe siły!

0.5kg fasoli, 0.5kg kostki schabowej wędzonej, 200 g boczku wędzonego, 5 szt. ziemniaków, 2 szt. cebuli, 3 ząbki czosnku, po 2 szt. marchewki i selera, 5 szt. liścia laurowego, 2 łyżki majeranku, pieprz, przyprawa w płynie. Żniwa panie, żniwa potem sianokosy. To jadło jest z czasów, gdy rządziły

Najnowsze