żółty talerzyk

Tekst i zdjęcia: Pracownia Dekudeku Małgorzata Margas

Ozdabiamy konewkę z IKEA techniką decoupage'u

Ozdabiamy konewkę z IKEA techniką decoupage'u

Konewka z IKEA jest bardzo wdzięcznym przedmiotem do decoupage'u, podobnie jak motyw lawendy. Połączenie jednego z drugim jest bardzo efektowne. Jak to osiągnąć? Zobaczcie.

HIT: dodatki w kształcie i z motywem owoców

Latem królują soczyste owoce, w każdej postaci. Ze smakiem je zjadamy, chętnie zakładamy ubrania z owocowym motywem, ale super też wprowadzić do mieszkania dodatki w kształcie owoców. Zobaczcie nasze propozycje. Postawcie na owoce!

DIY: Pojemnik na butelki w duchu vintage

Wygodny do przenoszenia butelek pojemnik to nie tylko praktyczny gadżet, ale także ozdoba wnętrza. Zmieszczą się w nim cztery butelki.

Zobacz wideo

Letnia kolekcja IKEA - SOMMAR 2018 już w sklepach. Co w niej znajdziemy?

Letnia kolekcja IKEA - SOMMAR 2018 już w sklepach. Co w niej znajdziemy?

owoc o obłędnym zapachu. Dzięki świecy zapachowej jej aromat można czuć w całym domu. Duży plus za ładny, kolorowy pojemnik! Cena: 9,90 zł. Pojemnik w zwierzęce wzory a w środku żółty wosk i trzy knoty. Ta świeczka pachnie cytrynami. Cena: 19,99 zł. Jeszcze jedna latarenka - tym razem większa i na

Jajecznica z makaronem

na tarce na dużych oczkach. Rozwalasz wrzucając jajka po kolei na patelnie. Cały czas mieszasz, czekając, aż się zetnie w zależności od tego jak lubisz mniej lub bardziej? Dosyp szczyptę soli i pieprzu. Przełóż na talerzyk posyp startym żółtym serem, możesz również dodać do niej chlebek posmarowany

Torcik z duszonych warzyw przekładanych ziołowymi omletami

1 cukinia, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 100 g szpinaku, 1/2 pomidora, oliwa z oliwek do smażenia, sól, pieprz Cukinię, cebulę i obydwie papryki pokrój w małą kostkę, czosnek pokrój w plasterki, wszystko przesmaż na oliwie, dopraw do smaku solą i

Zupa z porów

5 długich porów, 3 średnie ziemniaki, 2 1/2 l rosołu (może być z kostki), sól, pieprz, 10 kromek bułki wrocławskiej, 10 grubych plastrów twardego żółtego sera, zioła prowansalskie do posypania. Umyte i oczyszczone pory kroimy w plasterki. Obrane ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Zalewamy rosołem i

Babeczki na gorąco

zrumienić na rozgrzanej patelni, odsączyć z tłuszczu i przełożyć na talerzyk. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić pory, doprawić solą, a gdy wystygną, wymieszać z żółtym serem, kremówką, lekko ubi- tymi jajami i skwarkami boczku, przyprawić do smaku papryką i ewentualnie jeszcze solą. Z lekko

Babeczki wytrawne

rumienimy na rozgrzanej patelni, odsączamy z tłuszczu i przekładamy na talerzyk. Na pozostałym na patelni tłuszczu szklimy pory, doprawiamy solą, a gdy wystygną, mieszamy z żółtym serem, kremówką, lekko ubitymi jajami i skwarkami boczku, przyprawiamy do smaku papryką i ewentualnie jeszcze solą. Z lekko

Najnowsze