30 dkg żółtego sera, 30 dkg wędliny zielonogórskiej, puszka czerwonej fasoli, pół słoika ogórków konserwowych, (najlepiej w słodkiej zalewie octowej)., Czosnek (ilość ząbków według uznania), majonez. żółty ser, wędlinę i ogórki pokroić w cienkie, niedługie paseczki (wtedy sałatka ładnie wygląda
1/2 kiszonej kapusty,
2 cebule ,
2 papryki ,
1 pomidor ,
3 kiełbaski (rodzaj dowolny),
1 łyżeczka soli ,
1 lyżeczka pieprzu Pokrojoną w kosteczkę cebulę smażymy na patelni na małym ogniu. Po 2 - 3 minutach wrzucamy pokrojoną kiełbaskę, paprykę i pomidory. Jak już wszystko
3banany, schłodzona limonka, 2gruszki, 1/4 arbuza, 2jabłuszka, 10 truskawek, polewa czekoladowa(może być domowej roboty ale dobrze słodzona), połowa małej łyżeczki cynamonu. Umyć wszystkie owoce, obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i ułożyć na miseczce.Lekko posypać cynamonem i dobrze
składniki i pic około 20 min czasami mieszając i przyprawić do smaku i do tego dodać śmietany 18%. ok.5min. trzymac na małym gazie mieszając.wyłożyć na ładny tależ i zetrzeć żółty ser na tarce. podawać ciepłe. Smacznego!!! papryka;ogórki;pieczarki;śmietana;margaryna;pieprz;
1/2 małej główki czerwonej kapusty, 1/2 pora, 1/2 czerwonej papryki, 1 średnia marchew, 1 opak. świeżych kiełków soi, 1 łyżka oleju arachidowego, mały kawałek korzenia imbiru (1 cm), 2 łyżki sezamu, dobry sos sojowy (ważne - bez cukru), 1 opak. makaronu sojowego Kapustę pokroić w sporą kostkę